Noțiunea de zoom implică o viziune mai apropiată a subiectului. Zoom-ul este apreciat ca 2x, 4x, 8x etc, ceea ce înseamnă că poza este mărită de 2, 4, 8 ori.

Zoom-ul digital este de fapt o prelucrare a imaginii în camera foto. La utilizarea acestei funcții se pierde din calitatea fotografiei. Ca mod de funcționare, aparatul mărește zona centrală din cadru și înlătură suprafețele exterioare. Rezultatul este asemănător cu cel obținut în programele de editare foto.

Zoom- ul optic în cadrul aparatelor foto este capacitatea camerei de a folosi lentilele din cameră pentru a aduce cadrul mai aproape fără pierdere de calitate.

Timp: 0:33 secunde

În cazul telefoanelor mobile principiul este  diferit.  Vom lua ca exemplu cei mai mari producători din lume: Samsung și Apple. Producătorul din Coreea de Sud oferă pe modelul de top Galaxy Note8 un sistem dual camera, în care prima cameră are o distanță focală de 26 mm iar cea de-a doua de 52 mm. De cealaltă parte pe modelele iPhone X și iPhone 8 Plus regăsim tot o cameră dual având valorile de 28 mm pentru camera cu unghi larg, respectiv 57 mm pentru camera telefoto . Așadar prin comutarea de la camera cu unghi larg la camera telefoto se obține acest zoom real de 2x.

Pentru detalii suplimentare despre distanța focală se poate consulta acest link »

Timp: 0:00- 0:15 secunde