Samsung a echipat modelele de top cu capabilități de redare audio de înaltă calitate pe 32 de biți și suport DSD. Aceast lucru, împreună cu suportul pentru înregistrări digitale de până la 32 biți/384 KHz » , asigură că telefonul poate reproduce întreaga gamă de sunet din înregistrările care au fost obținute din surse de muzică mai bune decât CD-urile. Cu alte cuvinte, telefonul nu reduce sau comprimă fișierele audio, astfel utilizatorul poate experimenta un sunet mult mai aproape de înregistrarea originală.

DSD versus PCM

Există două modalități principale de procesare/codare audio în formate digitale: PCM și DSD.

  • PCM

Modulaţia prin impulsuri codificate (Pulse Code Modulation) este o tehnologie care converteşte semnalele audio standard în semnale audio digitale. Acesta este formatul standard al sunetului digital în cazul calculatoarelor şi CD-urilor. Amplitudinea semnalului este eşantionată la intervale uniforme, apoi fiecare eşantion este limitat la cea mai apropiată valoare cu un număr de etape digitale.

  • DSD

Tehnologia Direct Stream Digital utilizează codarea în modulaţie a densităţii impulsurilor pentru a stoca semnale audio pe suporturi de stocare digitale. Rata de eşantionare în cazul acestei tehnologii este fie 2,8224 MHz, fie 5,6448 MHz, fapt care se traduce în eşantionări cu 64, respectiv 128 de ori mai mari decât la CD-urile audio. DSD este formatul principal de arhivare folosit în studiourile de înregistrare.

Surse: www.news.samsung.com , www.sony.ro