Aceasta este o realitate care mă macină de mult timp. Când am intrat prima data pe Trending Youtube România am rămas șocat. Desigur în jurul meu vedeam această realitate însă nu doream să generalizez. Uite că Youtube ne oferă o stare a societății noastre.

Folosesc transportul public în comun de când am început liceul adică de peste 13 ani. Am asistat la o multitudine de discuții care înglobează acea mentalitate regăsită în manele. Incultura, șmecheria, relațiile toxice dar și viziunea eronată asupra banilor, alcoolului, prietenilor și dușmanilor. Eram înconjurat de asta … 

Pe 10 februarie 2021, numărul 1 în Trending România era o piesă cu aproape 8 milioane de vizualizări. Asta spune tot despre poporul român. Sau faptul că 14,5 milioane de vizualizări din top 10 Trending Youtube România sunt manele. Cam trist. Foarte trist! România încotro?

https://www.youtube.com/feed/trending

Trending Youtube România

Cred că succesul este dat de faptul că manelele sunt un produs muzical foarte ușor de înțeles, deci nu este nevoie de abilități intelectuale complexe. Multe dintre ele ajung să fie extrem de penibile …
Linia melodică cu această combinație de versuri simpliste face ca individul să se regăsească cumva. Doar că nu este o soluție ceea ce manelele promovează. Dacă vrei este soluția perfectă pentru dezastrul unei națiuni… Încurajează un comportament neadecvat ca să folosesc cuvinte blânde.

Viața este privită superficial, fără empatie. Femeile au și ele suflet și sentimente. De ce atâta superioritate? Aaa… și încă ceva. O împărăție are un singur rege. Fiecare manelist este șef sau boss. Cum vine asta?

Ură și dușmani? De ce vorbim despre asta? Multe manele vorbesc despre asta! De ce trebuie să existe ceva atât de oribil?
Banii sunt un actor principal în manele. Problema nu sunt banii în sine ci obsesia lor. Filozofia mea despre bani este că nu-i o problemă să fii chiar și milionar atât timp cât banii sunt obținuți legal și etic. Au ca rezultat efortul tău de a face lumea un loc mai bun. Ce poate fi mai frumos decât să contribui la construirea unei lumi mai bune și să fii răsplătit financiar pentru asta?
Prin urmare în inima noastră trebuie să găsim valori ca: respectul, integritatea, înțelepciunea, iubirea, bunătatea și încrederea. Toate acestea lipsesc cu desăvârșire în manele.

O să mă opresc aici. Toate acestea îmi aduc un disconfort major. România este doar o mică parte din planeta Pământ.

Youtube Trending global

Hai să vedem tendințele și în alte țări!

Trending Youtube SUA

1. I BOUGHT A NEW HOUSE!! (2021).

David Dobrik Too faimosul youtuber cu peste 8,54 mil. de abonați reușește să atingă peste 6,561 mil. de vizualizări în doar o zi cu noua sa achiziție – o casă superbă.

2. The Weeknd’s FULL Pepsi Super Bowl LV Halftime Show

3. About-face: Anti-Vday

Cântăreața Halsey cu peste 10.3 mil. de abonați reușește să ocupe poziția 3.

4. TY QUITS DUDE PERFECT?!?!

O nouă serie de reușite incredibile. În spatele acestor trucuri se află cu siguranță multe ore de muncă.

5. Toy Trick Shots | Dude Perfect

Același autor doar că de data aceasta este în trending cu canalul principal care are peste 55 milioane de abonați. 6.54 mil de vizualizări într-o zi cu acest videoclip.