Touch ID este un senzor de identificare a amprentei digitale cu rolul de a simplifica și de a crește securitatea dispozitivului Apple.

Tehnologia este disponibila pe iPhone, iPad și Macbook Pro.

Tehnologie avansată

Butonul este fabricat din cristal de safir (unul dintre cele mai transparente și dure materiale din lume). Acesta protejează senzorul și acționează ca o lentilă pentru focalizarea precisă a degetului.

Senzorul utilizează tehnologia avansată de atingere capacitivă pentru a captura o imagine de înaltă rezoluție a unor secțiuni reduse ale amprentei din straturile subcutanate ale pielii. Apoi, senzorul analizează inteligent aceste informații la un nivel de detaliu și de precizie remarcabil.

Acesta categorisește amprenta în funcție de cele trei tipuri de bază: arc, buclă sau spiră. De asemenea, acesta trasează detalii individuale ale cutelor care nu pot fi percepute de ochiul uman și inspectează până și variațiile minore ale direcției crestelor determinate de pori și structurile marginale.

Senzorul Touch ID poate să citească mai multe amprente și într-o orientare de 360 de grade. Apoi creează o reprezentare matematică a amprentei și o compară cu datele de amprentă înregistrate de tine pentru a identifica dacă se potrivesc; în caz afirmativ, dispozitivul este deblocat. Se stochează numai această reprezentare matematică a amprentei – niciodată imagini ale degetului propriu-zis. Funcția Touch ID va actualiza incremental în timp reprezentarea matematică a amprentelor înregistrate pentru a îmbunătăți acuratețea potrivirii.

Masuri de securitate

Deoarece fiecare amprentă este unică, sunt rare cazurile în care măcar o mică secțiune a unei amprente să semene cu alta suficient de mult încât funcția Touch ID să considere că se potrivesc. Probabilitatea ca acest lucru să se întâmple este de 1 la 50.000 pentru o amprentă înregistrată. În plus, funcția Touch ID permite doar cinci încercări nereușite de potrivire a amprentei, după care trebuie introdusă parola. Prin comparație, probabilitatea de a ghici o parolă tipică de 4 cifre este de 1 la 10.000.

Sursa: apple.com