TIDAL A DECIS SĂ SUSPENDE TEMPORAR PROMOȚIA. ÎMI PARE RĂU PENTRU NEPLĂCERILE CAUZATE DE ACEASTĂ DECIZIE!

* Prețul variază în funcție de regiune: RO:7 lei / Europa:€3 / UK:£3

Tidal este un serviciu streaming de muzică unde fanii și artiștii pot împărtăși melodii, videoclipuri, idei, conținut exclusiv și multe altele. Oferă în parteneriat cu MQA calitate la nivel Master. Asta înseamnă posibilitatea de a asculta muzica așa cum a fost înregistrată în studio. Poți să auzi fiecare instrument și notă muzicală.

Disponibil în 56 de țări pe platformele Windows, Mac, Android și iOS acesta este compatibil și cu Apple CarPlay dar și Android Auto. Catalogul numără peste 56 milioane de melodii (HiFi), 225 000 de videoclipuri, interviuri exclusive și articole, ca să te poți bucura de artiștii tăi preferați. Tidal este de obicei prima platformă unde staruri ca Beyonce, Drake, Rihanna, Kanye West și alții își lansează albumele.

CE OFERĂ TIDAL?

Tidal Explore

Când accesăm Home, pe lângă melodiile recent redate, sugestii și altele, avem recomandări de albume și liste de redare la calitate Master. Aici erau dacă le căutai …
Când intrăm în lumea Tidal în secțiunea Explore, suntem întâmpinați prima dată de o categorie numită Featured (recomandate). Avem parte de ultimele exclusivități: melodii, videoclipuri, articole, podcasturi, concerte etc.

Tidal

Putem căuta muzică în funcție de genul muzical sau în funcție de starea sau activitatea noastră.

Tidal

Dacă mai dăm puțin scrool în jos avem parte de ceva extraordinar. O să vorbesc imediat despre acestea!

În secțiunea „New” avem parte de cele mai noi melodii, albume, liste de redare și videoclipuri. Mai mult decât atât, avem pentru fiecare din acestea o listă realizată de echipa Tidal.
Videos conține o listă de redare a videoclipurilor, cele mai noi videoclipuri muzicale, filmări și filme.
Tidal Rising este un spațiu dedicat promovării artiștilor care fac parte din programul Tidal Unplugged, în care muzicienii cu posibilități materiale reduse sunt susținuți.
Secțiunea „Top” include mai multe rubrici: recomandate, melodii, albume, videoclipuri și liste cu diferite genuri muzicale sau din țări specifice.
Shows & Podcasts include o rubrică de recomandate dar și emisiuni și podcasturi.
Tidal X aduce fanii și artiștii împreună prin intermediul festivalurilor, a concertelor și a altor evenimente live la o calitate foarte bună.

Tidal X

Tidal mai oferă posibilitatea de a copia melodiile în memoria internă a dispozitivului nostru (android sau iOS), ceea ce îl face ideal atunci când nu avem internet sau când vrem să economisim date. Mai oferă posibilitatea de a da share conținutului pe Facebook sau Twitter și chiar să copiem linkul dacă dorim.

ABONAMENTE TIDAL

Tidal Premium
Oferă o calitate înaltă a sunetului de 320 Kbps în format AAC la un preț de 19.99 lei/lună. Dacă nu deții un echipament HiFi îți recomand acest abonament.
30 zile acces gratuit ♥ 3 luni acces cu doar 7 lei

Tidal HiFi
Sunetul HiFi (format FLAC sau WAV) este superior și are o rezoluție de 44.1 kHz/16 biți. Cu toate acestea prin parteneriatul cu MQA, Tidal oferă calitate Master la nivel de studio ce are o rezoluție de 96 kHz/24 biți. Calitatea audio este exact cum a intenționat artistul, iar în momentul de față sunt disponibile peste 170 000 de melodii.
Cu această funcție, Tidal se detașează mult de concurență, așa cum au declarat și cei de la avstore. Extrem de important este faptul că dacă nu deții echipamentul potrivit este foarte probabil să nu sesizezi nici-o diferență și ajungi să plătești degeaba de două ori mai mult.
30 zile acces gratuit ♥ 3 luni acces cu doar 7 lei

Tidal Family HiFi și Premium
Cu ajutorul acestui abonament și alți membrii din familie se pot bucura de Tidal. Poți adăuga până la 5 persoane, totul la un preț de 59.99 lei pentru versiunea HiFi și 29.99 lei pentru Premium.
♥ 30 zile acces gratuit

EXPERIENȚA PERSONALĂ

Am avut ocazia să testez aplicația Tidal pe laptop (Windows), telefon (Android) și tabletă (iOS). Interfața este intuitivă pe toate platformele și funcționează perfect. Calitatea Master este disponibilă pe toate cele 3. Așa arată pe fiecare dispozitiv în parte.

Test de sunet
Am realizat testul cu sistemul Logitech z506, placa de sunet Creative X-fi 5.1 Pro, căștile Sennheiser Momentum over-ear M2, iPad 9.7 (2018) și Huawei P9. Am reușit să sesizez diferențe chiar mari aș putea spune doar în combinația iPad + căștile Sennheiser. Diferența de la High la HiFi este cam aceeași cu cea de la HiFi la Master. Sunetul este mai puternic și mai rafinat. Primul instinct a fost să cresc volumul în modul High și să-l scad în Master ca să creez o balanță. Dar nu, claritatea instrumentelor, nivelul de detalii, întreg sunetul ca aspect general este reprodus mult mai fidel. Cu toate acestea, am fost surprins să nu constat diferențe cu celelalte echipamente, în mod special placa de sunet conectată la căști.
Așa cum era de așteptat chiar și în modul High, calitatea audio este peste ceea ce poate să ofere Youtube, sunetul este mai puternic, mai detaliat și clar.
Sigurul aspect negativ este că aplicația de pe iOS are un bug, rămâne setată calitatea pe Master și nu mai poate fi modificată. Am raportat acest bug la echipa tehnică. (update: problema a fost rezolvată)
Concluzia mea este că dacă deții echipamentul potrivit și dorești cea mai bună experiența posibilă se merită abonamentul HiFi fără discuții!

TESTEAZĂ GRATUIT SAU…

Tidal oferă posibilitatea de a testa platforma gratuit pentru 30 zile. Poți oricând să treci de la abonamentul HiFi la Premium și invers. Poți de asemenea să renunți la abonament în orice perioadă atât înainte cât și după cele 30 de zile.

Oferta este valabilă până pe 15 august 2020 pentru orice abonament: HIFI sau PREMIUM.

Surse: tidal.com, avstore.ro

Faptul că alegi să cumperi prin intermediul linkurilor mele, îmi aduce mie un  comision care mă ajută să continui această activitate. Îți multumesc!

2 Comments

    1. Din păcate promoția a fost suspendată pe termen nelimitat de către cei de la Tidal. Îmi pare rău pentru disconfortul creat!

Leave a Response