Momentum, ce nume predestinat… Pe lângă calitatea sunetului și confort, rafinamentul joacă un rol decisiv în viziunea mea pentru un moment special în universul muzicii…

 Preferințele noastre în ceea ce privește lucrurile și muzica sunt condiționate de personalitatea noastră.

Ca să ne pierdem în muzică și să simțim cât mai profund emoția transmisă de artist, avem nevoie de o calitate excepțională a sunetului. Căștile trebuie să dispară și o fac. După un timp simt pe urechi doar o atingere fină a pielii.

Muzica are un impact deosebit. Deschide porțile creativității spre o lume din care te poți inspira. Te poate inspira să devii un artist mai bun sau îți poate oferi un moment de relaxare.


DESIGN

Greșesc dacă spun că sunt unele din cele mai frumoase căști din lume? Aspectul vintage este superb. Sunt impecabile ca design în categoria lor de preț. Cupele sunt dintr-un plastic de bună calitate, headbandul este din oțel inoxidabil îmbrăcat cu piele Alcantara iar earpadurile sunt construite dintr-o piele ecologică foarte fină. Revenind la cupe, acestea sunt conectate la headband-ul din oțel printr-un sistem de tip bilă ce permite ajustarea fină în toate direcțiile. De asemenea mai permite și ajustarea pe verticală. Permite așadar flexibilitate maximă în ajustare dar și în transport pentru că se pot plia datorită celor două balamale.
Logo-ul Sennheiser dispus pe ambele părți laterale ale cupelor își schimbă culoarea în funcție de perspectivă iar asta mai adaugă o notă de eleganță produsului. O să las imaginile să vorbească de la sine.

CONFORT

Căștile sunt extrem de confortabile timp de câteva ore bune. Chiar și cu ochelari confortul este sporit, cu mențiunea că pierdem puțin din etanșietate. La acest rezultat au contribuit o serie de factori. Printre cele mai importante menționez: earpadurile cu spumă de memorie îmbrăcate în piele dar și sistemul precis de ajustare al cupelor. Inginerii au făcut o treabă grozavă chiar și pe partea de confort.
Sigurul factor care poate afecta confortul este reprezentat de temperatura exterioară. Acest lucru este perfect normal la toate căștile închise din piele. Pot spune că vara urechile se încălzesc și transpiră destul de mult, iar asta mă face să le dau jos des.

SUNET

Îmi place semnătura sunetului Sennheiser. Sunt niste căști „fun” dar spre o tentă neutră mult mai naturală decât ce oferă Beats sau unele modele de la Sony. Sunetul este clar, detaliat și cu bass adânc în cel mai frumos mod posibil. Atunci când redau muzică de pe Tidal (mai multe informații aici) cu iPad 9.7 (2018) simt diferența față de Youtube sau Apple Music. Mă pot bucura astfel de un sunet de înaltă fidelitate. Cu toate acestea sunt conștient că potențialul căștilor este mult mai mare cu un player sau amplificator. Voi actualiza această recenzie în momentul în care îmi voi cumpăra o nouă „jucărie”. Până atunci vă invit să urmăriți videoclipul de mai jos realizat de un român pasionat.

Soundstage

Spațialitatea este foarte bună pentru niște căsti închise. De câteva ori când mă uitam la un serial am fost nevoit chiar să le dau jos. Puteam să jur că sunetul nu era din film. Mă simt conectat așadar în lumea serialului pe care îl vizionez. Căștile oferă o experiență superbă mai ales în cazul peliculelor cu o bună coloană sonoră.

Izolare sunet

Izolarea sunetului este 9 din 10 ținând cont că aceste căști nu au funcție de anulare a zgomotului. Pernuțele se mulează perfect.
Testul suprem a fost în avion. Le-am folosit de câteva ori și am fost mulțumit de experiență. Zgomotul ambiant rămâne pe fundal chiar și dacă depășeam 40% dar își pierdea destul de mult din intensitate. Nu mai era așa obositor. Adevărata utilitate era în camera mea însă când vroiam să mă retrag în universul muzicii. Nu mai auzeam nimic în jur. Chiar și cu volumul la 10-20% trebuia să-mi dau căștile jos pentru a comunica cu altcineva. Departe de Bose QC35 (sunt din altă lume – detalii aici) dar nici calitatea audio nu se apropie de modelul de la Sennheiser chiar și cu NC dezactivat.

CUVINTE DE ÎNCHEIERE

La doar 18 ohmi sunt niște căști over-ear excelente cu o calitate a sunetului foarte bună conectate doar la smartphone. Vreau să mai menționez două aspecte importante. Poți alege între 2 modele: Momentum I M2 (iPhone) și Momentum G M2 (Android). Cablul are o lungime de 1.4 metri, este detașabil și include un microfon, având posibilitatea de a controla apelurile, volumul și fișierele audio.
Eu le dețin din decembrie 2017 și le folosesc atunci când vreau să mă retrag în lumea muzicii.
Le recomand cu încredere persoanelor care pun accentul pe aspect dar și pe calitatea sunetului. Sunt excelente pentru munca la birou, când călătorești în mijloacele de transport, dar chiar și acasă când vrei ca și mine să te retragi în lumea sublimă a muzicii.

DISPONIBILITATE

eMAG

Faptul că alegi să cumperi prin intermediul linkurilor mele îmi aduce mie un mic comision care mă ajută să continui această activitate. Îți multumesc!