Sunt oameni care sunt prinși în haos. Admiri frumusețea, libertatea, ordinea și disciplina. Sunt aspirațiile tale cele mai înalte. Cu toate astea, tu ești un prizonier. Cu cât încerci mai mult să scapi din noroiul mișcător, cu atât te adâncești mai tare. Motivul? Nu folosești tactica corectă. Se poate ieși din acel loc, dar unde o să mergi? Nu poți intra cu metodele cu care ai intrat în haos în lumea ordinei și disciplinei. Hai să aflăm împreună cum putem ajunge acolo „la visul crezut cândva imposibil”.

Credit: Lucio Abatemarco

– Toate sarcinile zilnice mă copleșesc, iar creierul meu este bombardat de gânduri.

– Ca să fii productiv trebuie să ai în minte o structură care să aibe la bază un scop. Îți recomand să-ți faci o listă cu sarcinile pe care le ai de făcut. Asta o să-ți ofere claritate.

– Să fiu sincer, nu-mi place să am o structură. Prefer să lucrez la ceea ce vreau în timp ce ideile îmi vin.

– Această modalitate nu o să funcționeze pe termen lung. Mulți oameni încearcă să păstreze toate lucrurile în minte, iar asta îi copleșește în final.

– Cum îmi mai antrenez mintea dacă notez tot ce fac?

– Nu antrenezi creierul în niciun fel astfel. E doar o iluzie. “Mintea ta a fost destinată să fie o fabrică nu un depozit” a spus expertul în productivitate Mike Vardy. Acesta este secretul oamenilor productivi. Nu poți să devii cea mai bună versiune a ta dacă-ți utilizezi mintea ca depozit pentru gânduri. Încearcă să nu mai memorezi informații, date și termene limită. Îți poate schimba viața.
Ești bombardat cu gânduri care vin și pleacă. Câte gânduri ai reținut până acum?
Cum te simți când uiți ceva important de care nu-ți poți aduce aminte? Care e sentimentul când încerci și nu-ți poți aminti?

– Oribil… De unde știi toate astea?

– Le-am trăit pe propria piele… Ca să continui ideea, chiar dacă în acel moment gândul respectiv este cel mai sigur lucru pentru tine, cu toate acestea, în scurt timp devine o istorie uitată.

– Așa este. Toate acestea mi s-au întâmplat și este foarte frustrant.

– Tocmai de aceea, pentru că aceste gânduri vin și pleacă trebuie să le reții undeva. În minte nu este posibil. Acele idei noi trebuie să le notezi pe ceva. Nu se vor mai reîntoarce astfel, deci nu te vor mai deranja.

– Înțeleg.

– Așa funcționează mintea umană. Tot ce trebuie sa faci este să iei o foaie de hârtie sau de preferat să instalezi o aplicație (discutăm imediat) și să scrii tot ce-ți vine în minte. Scrie tot, chiar dacă este vorba despre o călătorie pe care vrei să o faci peste 2-3 ani. Făcând asta, nu o să te mai gândești din nou și o să fii liber de acel gând.

– Dacă ar fi totul așa de simplu ce bine ar fi. Luăm o foaie de hârtie, scriem ideile, doar că acele idei nu ne vin în minte atunci când noi ne dorim.

– Așa este. Au și ele doza lor de aroganță. Tocmai de aceea recomand aplicația Todoist (descarcă gratuit). Telefonul este un dispozitiv care îl ai mereu la îndemână. Nu putem spune același lucru despre o foaie și un pix, nu?
Revenind la aplicație, aceasta este cea mai populară. Din 2007, a fost utilizată de peste 25 milioane de oameni. A fost clasată de Apple, Google, The Verge, Forbes și alții ca fiind cea mai bună aplicație de tip to-do list.
Dacă te-ai regăsit în povestea de mai sus, îți dorești să fii mai productiv și să deții controlul, atunci hai să trecem la treabă.

Pasul 1 : Instalează aplicația gratuită Todoist 🙂 (click aici)

Pasul 2: Urmărește videoclipul de mai jos. O să-ți explic pas cu pas cum să utilizezi aplicația. Vizionare plăcută! 😉

PS: Articolul conține un link de afiliat, iar asta înseamnă că o să primesc un comision dacă alegi un abonament plătit. Îți mulțumesc!