Este o certitudine – lumea în care trăim în mediul digital este nesigură . Hackerii sau hoții digitali sunt amenințarea numărul 1 și au stat de multe ori pe prima pagină a publicațiilor din întreaga lume. Un alt argument este legat de acțiunea nocivă a diverselor pagini de net asupra copiilor noștrii. Întrebarea este: ne putem proteja? Vom afla în cele ce urmează soluția și promit că voi încerca să simplific cât mai mult lucrurile.
Evaluat de multe publicații conform testelor ca fiind cea mai bună soluție pentru o protecție completă, produsul românesc a ajuns să fie prezent în dispozitivele a 500 milioane de utilizatori. Printre ei ma aflu și eu de 258 de zile și m-am gândit să vă povestesc experiența mea dar și să vă fac cunoscute caracteristicile programului.
Bitdefender Total Security 2019 – că despre el este vorba, oferă o soluție de securitate „4 în 1” pentru Windows, macOS, iOS și Android, la un preț care surclasează orice altă ofertă. Ceea ce înseamnă că putem proteja maxim 5 dispozitive cu o licență.
Dar de ce soluția gratuită nu este o soluție completă? Vom afla în scurt timp!
Bitdefender Total Security 2019, numit Produsul Anului de către AV-Comparatives, îți oferă cea mai bună protecție anti-malware împotriva amenințărilor electronice, indiferent de sistemele de operare.
Precizare: Funcțiile de mai jos sunt întâlnite și în cadrul altor versiuni.  Astfel: I.S – versiunea Internet Security 2019 ~ Gr. – versiunea gratuită de la Bitdefender.
Atenție! Versiunea Internet Security oferă doar protecție pentru sistemul de operare Windows (nu este compatibil cu macOS, Android sau iOS)

CARACTERISTICI – WINDOWS

Securitate 

Protecție completă în timp real a datelor – I.S 

Putere absolută cu cea mai eficientă soluție împotriva programelor periculoase disponibilă în prezent. Bitdefender Total Security 2019 combate toate tipurile de amenințări electronice, de la viruși, viermi și troieni la ransomware, exploatări de tip ziua zero, rootkit-uri și programe spion. Datele tale și confidențialitatea ta sunt în siguranță.

Advanced Threat Defense – I.S & Gr.

Bitdefender Total Security 2019 folosește o tehnică denumită detecție comportamentală pentru a monitoriza îndeaproape aplicațiile active. În momentul în care detectează ceva suspect, acesta ia măsuri imediat pentru a preveni infectările.

Prevenirea atacurilor web – I.S & Gr.

Tehnologia noastră de filtrare se asigură că nu ajungi niciodată pe un site care îți poate pune în pericol siguranța. Află dacă rezultatele tale de căutare pot fi accesate în siguranță înainte de a da clic pe un link. Bitdefender Total Security 2019 blochează de asemenea toate linkurile infectate cunoscute.

Antifraudă – I.S & Gr.

Sistemul nostru de filtrare avansată te avertizează de fiecare dată când accesezi site-uri care ar putea încerca să te păcălească.

Mediu Securizat – I.S 

Anumiți viruși sofisticați, cum ar fi rootkit-urile, trebuie să fie șterși înainte de pornirea Windows-ului. Atunci când Bitdefender Total Security 2019 detectează astfel de amenințări, repornește calculatorul în Rescue Mode pentru curățare și recuperare.

Prevenire amenințări rețea 

Bitdefender Total Security 2019 aduce schimbări majore în modalitatea în care sunt detectate și respinse amenințările online. Noile tehnologii inteligente pentru amenințările cibernetice pot analiza și identifica activitățile suspecte la nivel de rețea și pot bloca exploatările, programele malware și atacurile informatice care utilizează botnet-uri, precum și atacurile prin forță brută.

Straturi multiple de protecție anti-ransomware – I.S 

Abordarea pe mai multe niveluri împotriva amenințărilor ransomware include un strat de protecție a datelor care îți securizează documentele, fotografiile, clipurile video și fișierele cu muzică împotriva oricărui atac de tip ransomware. Alături de modulul Advanced Threat Defense, protejează majoritatea fișierelor tale importante împotriva criptării de către programele ransomware.

Anti-Phishing – I.S & Gr.

Bitdefender Family Pack 2019 detectează și blochează site-urile web care se pretind a fi site-uri sigure pentru a fura date financiare precum parole sau numere de card de credit.

Protecție fișiere – I.S 

Cu ajutorul funcției Bitdefender Protecție fișiere poți împiedica modificarea neautorizată a fișierelor tale cele mai importante. Pur și simplu adaugi directoare în lista de monitorizare și Bitdefender protejează fișierele din acestea împotriva amenințărilor ransomware și a altor tipuri de malware. Numai aplicațiile pe care le declari în mod explicit ca fiind de încredere au drept de acces la fișierele respective.

Antifurt

Bitdefender Total Security 2019 include instrumente eficiente împotriva pierderii sau a furtului pentru tableta sau laptopul tău Windows, accesibile de la distanță de oriunde în lume prin intermediul contului tău Bitdefender Central.

Performanță PC

Autopilot – I.S

Noua funcție Autopilot a fost concepută pentru a acționa ca pentru a-ți oferi informații detaliate cu privire la securitatea sistemului tău. Autopilot îți poate recomanda acțiuni cu privire la securitate, corelate cu cerințele sistemului tău și cu modul de utilizare al acestuia.

Global Protective Network – I.S 

Majoritatea operațiunilor masive de scanare au loc în cloud, astfel încât impactul asupra resurselor locale este practic inexistent. Acest lucru înseamnă că viteza și performanța sistemului nu sunt afectate. Iar confidențialitatea fișierelor tale rămâe mereu protejată: Bitdefender nu scanează conținutul fișierelor tale, nu le încărcă și nu le stochează niciodată în cloud.

Mărește viteza de operare a dispozitivelor

Îmbunătățește viteza și performanța dispozitivelor tale cu funcția Optimizare rapidă.

Bitdefender Photon™

Această tehnologie inovatoare unică permite soluției Bitdefender Total Security 2019 să se adapteze la configurația hardware și software specifică sistemului tău pentru a economisi resurse și pentru a îmbunătăți viteza și performanța sistemului.

Moduri jocuri, filme, muncă –  I.S 

Bitdefender Total Security 2019 detectează atunci când te joci, lucrezi sau urmărești un film și nu te deranjează cu solicitări inutile. Astfel, te poți concentra pe ceea ce contează pentru tine. În funcție de modul în care alegi să utilizezi dispozitivele tale, Bitdefender oprește temporar ferestrele pop-up, ajustează setările vizuale și întrerupe temporar activitățile neimportante care rulează în fundal pentru a-ți permite să te bucuri la maximum de dispozitivul tău.
Această caracteristică economisește inteligent durata de funcționare a bateriei pentru laptopuri și tablete reglând setările sistemului, precum afișajul, răcirea actualizările acestuia și conectivitatea Bluetooth.

Protecția datelor confidențiale

Protecția completă Bitdefender are grijă de confidențialitatea ta online și de informațiile tale cu caracter personal.

Bitdefender VPN – I.S 

Cu Bitdefender VPN nu mai trebuie să-ți faci griji în legătură cu confidențialitatea ta pe internet. Îți protejează prezența online prin criptarea întregului trafic pe internet. Bitdefender Total Security 2019 include până la 200 MB de trafic zilnic criptat pentru dispozitivele tale pe Windows, Android, macOS și iOS. De asemenea poti accesa site-uri ce au restrictionat accesul din zona in care te afli putand alege manual o locatie de server.

Criptare fișiere –  I.S 

Creează seifuri criptate și protejate cu parolă pe calculatorul tău pentru documentele importante sau confidențiale.

Control Parental – I.S 

Funcția Control parental oferă asistență virtuală părinților și un plus de siguranță online copiilor. Filtrează conținutul necorespunzător și limitează timpul petrecut în fața ecranului pentru fiecare dintre copiii tăi. Conectează-te de la distanță la Bitdefender Central pentru a fi la curent cu activitatea copiilor tăi.

Evaluare securitate rețele Wi-Fi – I.S 

Evaluează securitatea rețelei tale Wi-Fi și a routerului tău, indiferent de unde te-ai conecta.

Portofel – I.S 

Securizează-ți parolele, informațiile referitoare la cardul de credit și alte date confidențiale într-un seif cibernetic pentru a le accesa cu ușurință oricând ai nevoie de ele. Administratorul de parole îți oferă opțiunea de completare automată a formularelor online și chiar îți recomandă parole sigure.

Evaluarea vulnerabilităților – I.S 

Scanează pentru a identifica breșele de securitate și vulnerabilitățile cu un singur clic. Bitdefender verifică PC-ul tău pentru a identifica orice software neactualizat și vulnerabil, actualizări de securitate Windows care lipsesc și setări de sistem potențial nesigure, indicând cea mai bună metodă de remediere.

Protecție cameră web – I.S 

Protejează-ți confidențialitatea și evită scurgerile de date provenind de la camera web. Funcția Protecție cameră web te notifică atunci când aplicațiile încearcă să acceseze camera web și îți permite să blochezi accesul neautorizat.

Tranzacții bancare online sigure – I.S 

Efectuează operațiuni bancare și cumpărături online dintr-un browser unic, dedicat, care îți protejează tranzacțiile pentru a preveni frauda. Bitdefender Safepay™ poate acum completa automat câmpurile de plată cu detaliile cardurilor de credit.

Firewall de confidențialitate – I.S 

Cu Bitdefender Total Security 2019 primești un puternic strat de protecție a rețelei, astfel încât informațiile tale personale sunt protejate de hackeri și furturile de date.

Protecție în cadrul rețelelor sociale – I.S 

Protejează-te de link-urile periculoase și orice alte amenințări pe care prietenii tăi ți le-ar putea transmite fără să știe prin intermediul platformelor de socializare.

Ștergere definitivă fișiere – I.S 

Utilizează acest instrument pentru a șterge definitiv un fișier și pentru a nu lăsa nicio urmă că ar fi existat vreodată pe PC-ul tău.

INTERFAȚA

CARACTERISTICI macOS

Securitate

Bitdefender Shield

Scutul Bitdefender are grijă de toate cerințele tale de securitate pentru ca tu să nu trebuiască să îți mai bați capul cu aspectele dificile. Odată pornită, această funcție combină o serie de tehnologii proprietare inovative pentru a detecta și îndepărta automat orice amenințare, fără ca acest lucru să influențeze negativ viteza și performanța Mac-ului tău. Activează această funcție și apoi uită complet de ea.

Protecție Time Machine

Dacă utilizezi Time Machine pentru a face back-up la fișierele tale, vei dori acest strat suplimentar de securitate, pentru a te proteja de atacurile ransomware sofisticate. Ransomware-ul, un tip de malware extrem de periculos, criptează fișiere valoroase cum ar fi fotografii, fișiere video și alte documente, făcându-le inutilizabile. Cu Time Machine, îți poți recupera fișierele fără a plăti vreo recompensă. Protecția Time Machine îți oferă un avantaj asupra programelor malware care pot încerca să-ți cripteze sau să-ți distrugă fișierele stocate.

Detecție malware pe mai multe platforme

Poate că Mac-ul tău este protejat de conținutul periculos creat special pentru Windows, însă vei dori să te asiguri că nu-l preiei și-l transmiți mai departe către utilizatorii de PC. Soluția ta Bitdefender detectează și elimină programele malware care vizează Mac OS și amenințările create pentru Windows, astfel încât ești întotdeauna sigur că fișierele pe care le trimiți altora nu sunt infectate.

Protecție fișiere

Cu ajutorul funcției Bitdefender Protecție fișiere poți împiedica modificarea neautorizată a fișierelor tale cele mai importante. Pur și simplu adaugi directoare în lista de monitorizare și Bitdefender protejează fișierele din acestea împotriva amenințărilor ransomware și a altor tipuri de malware. Numai aplicațiile pe care le declari în mod explicit ca fiind de încredere au drept de acces la fișierele respective.

Funcție de blocare adware

Nimănui nu-i plac reclamele pop-up care apar în browser. Însă chiar și Mac-urile pot cădea pradă infectării cu adware care îți afectează concentrarea, îți încetinesc munca și te enervează. Bitdefender detectează și elimină programele adware, programele periculoase, barele de instrumente de care nu ai nevoie și alte add-on-uri de browser enervante, astfel încât să te bucuri la maximum de Mac-ul tău.

Performanță PC

Scanare ultra-rapidă

Protecția imbatabilă este un lucru extraordinar, însă e și mai bine atunci când vine la pachet cu viteză și performanță de neegalat. Bitdefender combină precizia și viteza, astfel încât beneficiezi de scanări ultra-rapide și cea mai bună rată de detecție din industrie.

Protecție bazată pe tehnologie cloud 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână

Prin actualizări permanente, Bitdefender este întotdeauna la curent cu cele mai noi pericole de pe internet. Utilizăm tehnologii bazate pe cloud, incredibil de puternice, pentru a detecta și elimina amenințările electronice, indiferent de unde ar proveni acestea, pentru a-ți oferi protecție imediată în întreaga lume. Întrucât cele mai solicitante operațiuni se efectuează în cloud, resursele Mac-ului tău nu sunt afectate, iar datele tale personale rămân în siguranță pe calculatorul tău.

Autopilot

Noua funcție Autopilot a fost concepută pentru a acționa ca pentru a-ți oferi informații detaliate cu privire la securitatea sistemului tău. Autopilot îți poate recomanda acțiuni cu privire la securitate, corelate cu cerințele sistemului tău și cu modul de utilizare al acestuia.

Protecția datelor confidențiale

Bitdefender VPN

Cu Bitdefender VPN nu mai trebuie să-ți faci griji în legătură cu confidențialitatea ta pe internet. Îți protejează prezența online prin criptarea întregului trafic pe internet. Bitdefender Total Security 2019 include până la 200 MB de trafic zilnic criptat pentru dispozitivele tale pe Windows, Android, macOS și iOS.

Prevenirea atacurilor web

Bitdefender asigură protecția pentru întreaga ta activitate de navigare, inclusiv pentru cumpărăturile și operațiunile bancare online, filtrând conținutul inadecvat. Cu funcția de protecție automată pornită, sistemul bazat pe inteligență artificială scanează link-urile înainte ca tu să dai clic pe ele, astfel încât nu vei deschide niciodată pagini periculoase fără să fii conștient de acest lucru.

Anti-Phishing

Fraudele online sunt în creștere, însă protecția noastră avansată împotriva atacurilor de tip phishing menține cu ușurință pericolele la distanță. Bitdefender Total Security 2019 detectează și blochează site-urile care se deghizează în site-uri sigure pentru a fura informații financiare, cum ar fi parolele sau numerele cardurilor de credit.

Control Parental

Funcția Control parental oferă asistență virtuală părinților și un plus de siguranță online copiilor. Filtrează conținutul necorespunzător și limitează timpul petrecut în fața ecranului pentru fiecare dintre copiii tăi direct din Bitdefender Central.

CERINȚE MINIME DE SISTEM

Frecvență procesor – 1,6 Ghz
Memorie RAM – 1 Gb
Capacitate HDD  – 2 GB
Sistem de operare: Windows 7/8/8.1/10; macOS/ Android/iOS

EXPERIENȚA PERSONALĂ

Într-o lume În care riscăm să pierdem totul, datele noastre prețioase cât și banii în cazul unui potențial atac, mi-am pus întrebarea, merită riscul? Răspunsul a fost nu, astfel că am decis să achiziționez cea mai bună soluție disponibilă – Bit Defender Total Security 2018. Dupa câteva luni am putut face upgrade gratuit la versiunea nouă 2019.
După 258 zile în care am folosit și testat această soluție de securitate atât pe laptopul meu cât și pe un Huawei P9  pot spune că sunt multumit. Dețin un Dell E4300 (2009) – Intel Core 2 duo SP9300, 4 GB Ram, 500 GB Samsung Evo 860 SSD, Windows 10 PRO. Astfel, pe un laptop de 10 ani o soluție de securitate completă de ultimă generație se mișcă neașteptat de bine. Se pare că funcția Bitdefender Photon chiar ajută, însă consider că și  SSD-ul are o mare parte din merit.
Pe parcursul acestei perioade au fost câteva incidente, însă am fost protejat și m-am simțit în siguranță când am facut plăți online. Doresc să precizez că pe telefon în toata această perioadă nu a fost detectată nici-o amenințare. Cu toate aceastea cel mai vulnerabil sistem de operare ramane Android. 

TESTARE

În acest videoclip putem vedea performanțele soluției de securitate de la Bitdefender.

CONCLUZII

Pro
  • Bitdefender Total Security este o soluție românească completă de securitate ce surclasează orice rival în testele efectuate de laboratoarele independente.
  • Toate caracteristicile menționate mai sus
  • Impact minim asupra sistemului
  • Prețul 

Contra

  • Doar 200 mb acces date VPN – se poate achiziționa separat acces nelimitat 

DISPONIBILITATE

♦ Bit Defender Total Security 2019

EMAG  – 5 Dispozitive |3 dispozitive

PC GARAGE5 dispozitive |3 dispozitive – Introdu codul JA1KCVPQ la finalul comenzii și beneficiezi de reducere 1%.

♦ Bit Defender Internet Security 2019

EMAG 5 dispozitive|3 dispozitive  1+1 (cadou) dispozitive
PC GARAGE5 dispozitive|3 dispozitive  1+1 (cadou) dispozitive – Introdu codul JA1KCVPQ la finalul comenzii și beneficiezi de reducere 1%.

Acest site utilizează likuri de afiliat ceea ce înseamnă ca de fiecare dată cand cumpărați ceva indiferent de produs eu voi primi un mic comision de la magazinul respectiv. Dumneavoastră nu veți plăti nimic în plus însă veți contribui la continuarea acestui proiect.