Producția celui mai accesibil produs Apple ce a fost lansat în ianuarie 2005, a luat sfârsit după 12 ani și jumătate odată cu fratele mai scump iPod Nano. Motivul – incapacitatea acestor dispozitive de a se conecta la internet. Dar de ce este atât de important acest aspect pentru Apple?

GALERIE FOTO

SPECIFICAȚII TEHNICE

Produs: iPod Shuffle Gen. 4
Culoare: roz
Capacitate: 2GB
Dimensiune și greutate: 29 x 31,6 x 8,7 mm (inclusiv clema)
Redare audio:
Răspuns frecvență: de la 20 Hz la 20 000 Hz
Formate audio acceptate: AAC (de la 8 la 320 Kbps), AAC protejat (de la iTunes Store), MP3 (de la 8 la 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formatele 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX și AAX+), Apple Lossless, AIFF și WAV
Sursă și baterie
Baterie reîncărcabilă litiu-ion încorporată, până la 15 ore de redare audio
Încărcare prin USB la un sistem de computer sau adaptor de alimentare (comercializat separat)
Căști: Da, Apple Earphones

CALITATE AUDIO

Calitatea audio este excepțională pentru un dispozitiv atât de compact. Acesta folosește un procesor audio Cirrus Logic CLI1544C0 și reușește să întreacă orice așteptări.  Oferă un sunet pur, foarte impresionant, clar și puternic.

EXPERIENȚA PERSONALĂ

Îmi amintesc cu drag de lucrurile ce mă leagă de acest iPod. Pe data de 15.01.2015, în urma unui concurs organizat de o mare bancă din Romania am fost declarat câștigător. Am fost fascinat de claritatea și volumul ridicat pe care această mică „jucărie” o poate oferi. Căștile cu care a venit nu erau extraordinare, însă din fericire aveam mx 365 de la Sennheiser. ^_^. Volumul este foarte ridicat, mult peste cel al unui smartphone. Când culoarea ledului se transforma din verde în portocaliu știu că am depășit nivelul recomandat de UE. Există opțiunea de activare a limitei din itunes pentru cei care doresc acest lucru. 
Probabil mulți nu-i justifică existența însă este un dispozitiv extrem de portabil iar clema cu care este prevăzut îl face potrivit și destinat unei game foarte largi de activități.

În videoclipul de mai jos vom descoperi toate funcțiile acestuia.(disponibil în curând)

PRO
• calitate audio excepțională
• extrem de compact și practic
• fiabil

CONTRA
• nimic

CONCLUZII 

iPod Shuffle este un dispozitiv premium care cu siguranță va fi regretat de fanii Apple. Decizia firmei americane de a opri producția acum aproape 2 ani a fost datorită incapacității acestui dispozitiv de a se conecta la internet. Pe mine nu mă deranja să-mi sincronizez iPodu cu Apple Music de pe laptop, dar problema e alta. Odată sincronizată, muzica rămâne a ta chiar dacă asta ar însemna să nu-ți mai conectezi iPodu la laptop. Odată făcut acest lucru de ce ai mai plăti lunar abonament pentru Apple Music?
Eu cred că într-un viitor nu foarte îndepărtat Apple va găsi o soluție la această problemă. Soluția probabil va fi reinventarea acestui dispozitiv prin dotarea acestuia cu un ecran și conectivitate la internet. Dispozitivul imaginat de mine ar fi foarte asemănător cu iPod Nano (2010). Este posibil să mă înșel, poate Apple Watch va rămâne în continuare înlocuitorul ideal pentru iPod prin conectarea căștilor AirPods, doar că în momentul actual rămâne o soluție foarte scumpă. Doar timpul va decide dacă am avut dreptate… 

ALTERNATIVE

Playere portabile de înaltă rezoluție
⇒ Soluție de buget: Fiio M3K – eMAG
⇒ Soluție premium: Fiio X3 Mark III eMAG

Acest site utilizează likuri de afiliat ceea ce înseamnă ca de fiecare dată cand cumpărați ceva indiferent de produs eu voi primi un mic comision de la magazinul respectiv. Dumneavoastră nu veți plăti nimic în plus însă veți contribui la continuarea acestui proiect.