Sistemul GPS este realizat de către SUA și este alcătuit din 32 de sateliți.

A-GPS vine de la Assisted GPS și semnifică faptul că localizarea poziției este determinată atât de către receptorul GPS cât și cu ajutorul unei conexiuni la internet cu menționarea că în acest caz precizia este mai mică. Această combinație duce la un timp de localizare mult mai scurt decât dacă s-ar fi utilizat doar receptorul GPS.

GLONASS (Global Navigation Satellite System) este asemănător cu sistemul GPS, diferența fiind că este alcătuit de această dată din 28 sateliți și este operat de către Rusia.

BDS (Beidou Navigation Satellite System) sau Beidou este operat de către China și momentan are acoperire doar în regiunea Asia-Pacific, însă din 2020 este programată disponibilitatea la nivel global.

GALILEO este un sistem de poziționare dezvoltat și operat de către Uniunea Europeană. Se estimează că va deveni operațional în anul 2020.

QZSS (Quasi Zenith Satelite System) este operat de către Japonia și va avea acoperire doar pe teritoriul acestei țări.

NAVIC (Navigation with Indian Constellation) este un sistem operat de către India. Acesta are acoperire doar în India și la cel mult 1500 km în afara acesteia.