Oricât de ușor și confortabil ar fi un produs, mult mai bine este fără el. Merită sacrificiul de a purta brățara Fitbit Inspire HR tot timpul? Hai să aflăm împreună!

Fitbit Inspire HR: DESIGN ȘI CONFORT

Aspectul este elegant. Corpul este construit dintr-un plastic solid de bună calitate. Cureaua este din silicon aderent iar catarama din metal. Brățara reușește să cântărească doar 20 de grame fiind extrem de confortabilă. Nu am mai simțit că o port după 2-3 zile …

FITBIT INSPIRE HR

Ecranul este tactil de tip OLED dar monochrome, prevăzut cu protecție din sticlă și cu formă curbată. Chiar dacă este mai mic decât dă impresia inițial, mă declar mulțumit de dimensiunile acestuia. Funcția Double Tap necesită o apăsare mai fermă dar în rest sunt multumit de răspuns. Vreau totusi să punctez și un aspect negativ: vizibilitatea în lumina soarelului suferă destul de mult.

În partea lateral-stângă avem singurul buton existent ce are 3 funcții: la apăsarea scurtă se aprinde/stinge ecranul; la apăsarea prelungită este indicat nivelul bateriei și avem posibilitatea de a activa funcția Screen Wake (ecranul se aprinde automat la întoarcerea încheieturii) și de a activa/dezactiva notificările. În timp ce navigăm prin meniu, tasta mai are funcția de a reveni la meniul anterior.

FITBIT INSPIRE HR

Fitbit Inspire HR: FUNCȚII

Uneori stau și mă gândesc: Oare peste câțiva ani ce funcții vor avea aceste brățări? Putem vorbi de o extindere a măsurării stării de sănătate pentru diverse organe? Poate chiar un scor general de sănătate? Perfect realizabil, dar acum să ne întoarcem cu picioarele pe pământ. 😀


Fitbit Inspire HR monitorizează: numărul de pași, distanța parcursă, minutele active, pulsul, somnul, caloriile consumate, cantitatea de apă și menstruația. Cantitatea de calorii din alimente se introduce prin scanarea codului de bare a produsului sau manual.
Tehnologia Smart Track detectează automat activități ca: plimbări, alergat, înot (rezistă până la 50 m), yoga, mersul pe bicicletă etc. Avem peste 15 tipuri de exerciții din care putem alege.

Vreau să mă întorc la monitorizarea ritmului cardiac. Măsurarea are loc continuu (24/7) iar atunci când am comparat cu tensiometrul Omron M2 (validat clinic) am obținut valori asemănătoare. Destul de impresionant …

Monitorizarea somnului este foarte precisă. Nici nu se poate compara cu brățara mea personală Huawei Band 4. Această funcție prin precizia ei chiar iartă multe din neajunsurile acestei brățări. O salvează practic de la a fi un mare eșec, cel puțin în cazul meu …

Puțin dezamăgitor a fost faptul că atunci când am mers pe bicicletă, brățara a numărat câțiva pași cu toate că mâna mea nu s-a mișcat deloc.
Vestea bună este că în ciuda fapului că nu avem GPS integrat, Fitbit Inspire HR se poate conecta la GPS-ul smartphone-ului tău.

Brățara te avertizează când atingi cei 250 de pași pe ora recomandați. Dacă nu ai facut-o deja, cu 10 minute înainte de a se sfârși ora, aceasta trimite o notificare. Te încurajează astfel să faci mișcare și implicit să te menții sănătos/ă. 🙂

Fitbit Inspire HR: AUTONOMIE


Potrivit producătorului, bateria Li-Polymer este capabilă să ofere o autonomie de până la 5 zile. Eu am reușit să obțin 9 zile cu monitorizarea ritmului cardiac, Bluetooth dar și modul somn activate. În acea perioadă am fost puțin cam sedentar ce-i drept, doar 2000 și ceva de pași/zi ca medie.
Mi-au fost depășite așteptările pentru că durata bateriei a fost cu 10% superioară față de Huawei Band 4. Le-am purtat pe ambele în același timp. Ținând cont că brățara Huawei ia pulsul odată la 10 minute iar la Fitbit este monitorizat continuu, chiar impresionant…


Timpul de încărcare este unul rezonabil. 50% încărcare în 30 minute și completă în 2 ore. Încărcarea are loc prin intermediul unui cablu cu interfață magnetică prevăzut cu 2 pini.

FITBIT INSPIRE HR

Fitbit App

CONCLUZII

Ce mi-a plăcut? 🙂

① brățara este foarte confortabilă

② măsurarea continuă a pulsului cu rezultate precise (variație aprox.± 0-2 %) comparativ cu tensiometrul Omron M2 (validat clinic)

③ încurajează mișcarea prin atingerea celor 250 de pași/oră în perioada activă setată. Brățara trimite o notificare cu 10 minute înainte de încheierea orei dacă nu ți-ai atins scopul

④ notificare când se apropie ora de somn

⑤ varietatea programelor de antrenament și meditație din cadrul abonamentului Premium

⑥ secțiunea comunitate numără zeci de milioane de utilizatori

⑦ autonomie ridicată

⑧ simplă de utilizat

⑨ produs apreciat: 4.4/5 stele la o rată de peste 40 000 de recenzii pe Amazon

⑩ primim la pachet curele în mărimile S și L

Ce NU mi-a placut 😐

① notificările au funcționat doar 2 minute

② la atingerea valorii maxime a pulsului setat, brățara nu trimite avertizare

③ vizibilitate slabă a ecranului în lumina soarelui

④ aplicația Fitbit nu funcționează fără conexiune la internet

⑤ brățara numără pași și atunci când merg pe bicicletă

Brățara a fost testată timp de aprox. 2 sapt. pe Huawei Mate 10 PRO. Ultima zi de test a fost pe 5.10.2020. Nu știu dacă problemele mai sunt de actualitate sau dacă apar și pe alte modele de telefoane.


UPDATE: Oficial se pare că există o problemă de compatibilitate cu următoarele telefoane: Huawei P8 Lite, Huawei P9 Lite, Xiaomi Mi 6 și Huawei P20 Lite. Cu siguranță lista telefoanelor Huawei este mai extinsă. Din fericire, Fitbit a găsit o soluție. Mai multe detalii aici.

DISPONIBILITATE

Faptul că alegi să cumperi prin intermediul linkurilor mele îmi aduce mie un mic comision care mă ajută să continui această activitate. Îți multumesc!