Seria 9 Exynos (8895) este un sistem pe un cip lansat de către Samsung la începutul anului 2017. Împreună cu Snapdragon 835 este unu din primele cipuri din lume produse pe 10 nm. Potrivit Samsung avem o performanță cu 27% mai mare, respectiv un consum de energie cu 40% mai mic față de versiunea precedentă pe 14 nm.

  •  Avem un procesor octa core care include:

– 4 nuclee Samsung generația a 2-a  pentru performanță (4x Mongoose – 2.3 GHz)

– 4 nuclee pentru eficiență energetică Cortex -A53 (1.7 GHz)

  • Avem inclus un modem LTE Cat.16 5CA ce suportă o viteză de descărcare de până la 1 Gbps și Cat 13 2CA 150 Mbps încărcare.
  • Pe partea de grafică avem un Mali-G71 MP20 ce include 20 nuclee și asigură o performanță îmbunătățită cu până la  60% față de versiunea precedentă. Prin optimizarea designului s-a îmbunătățit eficența energetică și totodată temperaturile de funcționare.

Cipul suportă înregistrare/redare video până la o rezoluție maximă 4K la 120 fps cu ultimele codecuri HEVC(H.265), H.264 și VP9. Tehnica avansată de procesare video permite o experiență vizuală superioară prin îmbunătățirea calității imaginii unei porțiuni specifice care este percepută mai sensibilă de către ochiul uman.

  • ISP (Image Signal Processor) – procesorul de semnal de imagine suportă rezoluții de până la 28 MP pentru oricare dintre camere ( frontală/principală) suportând funcții avansate ca Smart WDR și PDAF. Exynos 8895 dispune de 2 procesoare  de imagine în care unul este dedicat calității înalte iar celalalt unui  consum mai redus de energie. Acestea permit o varietate de combinații pe un sistem dual camera pentru o experiență asemănătoare fotografiei realizate cu aparatele DSLR, totul cu un consum redus de energie.

  • Exynos 8895 oferă un mediu mai sigur pentru serviciile mobile care cer un grad ridicat de securitate cum ar fi plata prin telefonul mobil, utilizând recunoașterea irisului sau a amprentei. Dispune de o unitate de procesare separată a securității și caracteristici îmbunătățite de criptare și protecție a memoriei.

  • Sistemul pe cip în cauză suportă și VPU( Vision Processing Unit). Unitatea de procesare a imaginilor îmbunătățește recunoașterea obiectelor sau a mișcărilor analizând informațiile primite de cameră. În plus permite funcții avansate cum ar fi detectarea colțurilor care este frecvent utilizată în detectarea mișcării, înregistrarea video și recunoașterea obiectelor.

Testele de performanță se pot consulta la următoarea adresă www.notebookcheck.net »

 

Sursa: www.samsung.com »