Cât de frustrant poate fi să ajungeți acasă și să nu vă puteți relaxa și odihni din pricina căldurii? Poate vreți să lucrați sau să petreceți timp cu familia, însă căldura insuportabilă vă distrage. Acest episod se repetă din păcate cam 3 luni în fiecare an. Te-ai săturat de asta! Somnul este de cele mai multe ori afectat iar de aici se declanșează o groază de efecte negative: dispoziție afectată, oboseală, lipsa productivității etc.

Un aparat de aer condiționat este soluția la această problemă. Luând în calcul dispariția efectelor negative de mai sus această investiție merită fiecare bănuț fără discuție.

CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI?

TIPUL APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT

Sistem de tip split
Acest sistem este cea mai populară alegere. Aparatul este prevăzut cu o singură unitate interioară conectată la unitatea din exterior.


Sisteme de tip multi-split
Face posibilă conectarea a maxim 5 unități interioare la o singură unitate exterioară.


Aparate portabile de aer condiționat
Recomand aceasta soluție doar persoanelor care locuiesc în chirie și nu doresc să facă investiții într-un aparat de tip split. Din păcate sunt o serie de dezavantaje începând cu furtunul de evacuare al aerului cald care trebuie scos afară, până la ineficiența și zgomotul produs. Lista de dezavantaje continuă … Mai multe detalii puteți urmări în următorul videoclip Avantaje si Dezavantaje Aer Conditionat Portabil

CAPACITATEA APARATULUI DE AER CONDIȚIONAT

În funcție de dimensiunea încăparii în care va fi montat, trebuie să desemnăm capacitatea termică necesară. Aceasta se măsoară în BTU (British Thermal Units) și se raportează la suprafața încăperii. Puteți utiliza ca reper tabelul și informațiile prezentate aici
Un calcul corect ține seama însă de următoarele aspecte: dimensiunea camerei, tipul camerei (dormitor, sufragerie, bucătarie), dimensiunea și orientarea ferestrelor, izolarea clădirii, existența surselor de vegetație (copaci), surse de căldură (nr. persoane, electronice, electrocasnice). De real ajutor poate fi calculatorul de mai jos.

ATENȚIE: Un aparat de aer condiționat cu o capacitate mai mică decât cea necesară nu va reuși să răcească încăperea, în timp ce un aparat cu o capacitate prea mare se va opri și va porni prea des. Ca efecte avem un consum ridicat de energie, o uzură prematură ori un aer prea uscat sau prea umed.

SFAT: Alegeți un model de aparat cu o valoare egală sau puțin mai mare decât cea necesară.

DESCOPERĂ

CELE MAI BUNE APARATE DE AER CONDIȚIONAT

7000-8999 BTU

9000-11999 BTU

12000-17999 BTU

18000-25999 BTU

Știai că? Utilizarea unui aparat de aer condiționat nu poate cauza răceală? Acest fapt, potrivit Daikin este cauzat de prezența unui virus datorat întreținerii necorespunzătoare.

VĂ INVIT PE PAGINA URMĂTOARE PENTRU A CONTINUA …