Suntem în fața marelui test. În câteva zile situația s-a schimbat complet în Europa. Viața se poate transforma brusc și asta ne arată cât de vulnerabili suntem ca ființe umane. Multe orașe din Europa devin pustii datorită coronavirusului. Să urmăm așadar sfatul lui Giuseppe Conte, premierul Italiei: “Să rămânem la distanţă astăzi pentru a ne putea îmbrăţişa mâine.”

Declarată drept pandemie de către Organizația Mondială a Sănătății, boala COVID-19 poate fi prevenită prin respectarea riguroasă a regulilor date de Ministerul Sănătății.

http://www.ms.ro/coronavirus-covid-19/

Fac un apel la R E S P O N S A B I L I T A T E și la informarea doar din surse oficiale. Teoriile conspiraționale sau exagerările îngreuneză mai mult situația. Oamenii trebuie să realizeze pericolul uriaș în fața căruia ne aflăm. Trebuie să reacționăm cu RESPONSABILITATE NU CU PANICĂ.

Dacă am călătorit în zonele afectate trebuie să fim sinceri și să respectăm regulile de izolare care se impun. Sa lăsăm inconștiența și egoismul la o parte. Chiar dacă sistemul tău imunitar este puternic, poți transmite virusul mai departe. Persoanele din categoria + 65 ani care suferă și de alte afecțiuni sunt cele mai vulnerabile. De ce să plătească altcineva pentru inconștiența altuia? Cu ce drept cauzezi persoanei în sine dar și membrilor acelei familii suferință?

O altă consecință a panicii văzută de altfel în multe țări este aprovizionarea peste măsură. Acest lucru duce la destabilizarea pieței și amplificarea stării de panică. Fii responsabil!

Trebuie să profităm de acest timp petrecut în izolare. Am fost încântat de inițiativă unor instructori Udemy de a oferi cursuri gratuite în lupta contra coronavirusului. Mai multe detalii despre asta dar și despre alte modalități utilizate de mine în următorul articol: Educația în timp de criză

NU UITA, FII RESPONSABIL! DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM ÎNVINGE!