Dacă te afli în căutarea unor căști de buget, foarte rezistente și cu o calitate a sunetului bună atunci soluția ar putea veni din Germania de la Sennheiser- unul din cei mai buni producători de căști de pe piață.

GALERIE FOTO

DESIGN ȘI CALITATE

Caștile sunt construite dintr-un pastic usor de bună calitate și foarte solid iar aspectul cromat adaugă o notă de eleganță. Cablul este gros, lung și rezistent fiind construit dintr-un cauciuc dur la capătul căruia gasim o mufa jack durabilă.

DATE TEHNICE

Tip: in-ear clasice
Culori: albe, albastre
Impedanța nominală: 32 Ω
Conector: 3.5 mm, tip 90º placat cu aur
Răspuns în frecvență: 20 – 20000 Hz
Nivel presiune acustică (SPL): 110 dB (1kHz/1Vrms) – echivalent concert rock live
Lungime cablu: 1.2 metri

CALITATE AUDIO

Nu mai este un secret faptul că dispozitivul după care redăm semnalul audio are un impact imens asupra calității audio . Astfel, de multe ori aceste căști se vor auzi mult mai bine pe un telefon de top față de un telefon de buget.
Bass-ul are o prezență subtilă ceea ce nu pune în evidența muzica hip-hop, EDM sau dubstep. Nu sunt căștile potrivite pentru asta. Sunetul este însă aerisit, relaxant, spațialitatea este impresionantă iar genul muzical la care aceste căști ies în evindență este cel vocal. Instrumentele sunt detaliate și clare, specific Sennheiser. Muzica pop, clasică si vocal trance sună extraordinar de bine, fără distorsionări chiar și la volum maxim. Nivelul de detalii și calitatea audio este mai mult decât corectă pentru categoria aceasta de preț corelat și cu factorul fiabilitate.

CONFORT

Caștile vin cu niște pernuțe însă chiar și fără acestea pentru mine sunt confortabile. Pot fi purtate ore întregi fără disconfort. Ca termen de comparație am la dispoziție Sennheiser mx 475. Acelea sunt mai confortabile datorită diametrului mai mic al căștilor dar și a greutății mai reduse, însă mx 365 plusează la capitolul preț și rezistență.

FIABILITATE

Dețin aceste căști de aproape 5 ani. Au fost utilizate intensiv aproape în fiecare zi conectate la diverse dispozitive însă cel mai des la laptop și telefon. De multe ori au căzut pe gresie sau mufa jack a suferit un șoc mare când uitam să le mai scot din ureche fiind conectate la laptop.  Am adormit des cu ele seara. Vestea proastă este că acum o săptămână au cedat, dupa 5 ani fără o lună. Casca stângă nu mai funcționează datorită unei lipse de contact a firului la mufa jack, problemă care vizual nu se observă. Stiu că acest lucru s-a intamplat din vina mea, de aceea intenționez să-mi cumpăr din nou același model în viitorul foarte apropiat pe culoarea albastră. Între timp voi utiliza grijuliu celălalt model pe care îl dețin Sennheiser mx 475.

EXPERIENȚA PERSONALĂ

De ce design clasic?
Sunt adeptul căștilor clasice, prefer să fiu conștient de sunetele din jur dar mai mult decât atât alegerea mea a fost luată din motive de confort și medicale. Căștile cu dopuri sunt mult mai periculoase. Se obține o etanșare perfectă a canalului, astfel că urechea nu mai respiră și se pot produce infecții însă mai mult decât atât presiunea sunetului asupra timpanului este mult mai mare toate acestea afectând auzul pe termen lung. Totuși dacă vrei să-ți asumi acest lucru la sfârșitul acestui articol după categoria preț vei găsi alternative.

Utilizare
De-a lungul timpului le-am folosit la ascultat muzică, filme, videoclipuri și interviuri. De fiecare dată și-au făcut treaba foarte bine. Le purtam ore întregi fără probleme și disconfort atât afară cât și în interior. Le-am folosit la o mare varietate de dispozitive: placa de sunet Creative X-fi 5.1 pro, Ipad 9.7 2018, Huawei P9, Lumia 930, iPod Shuffle dar și la placa integrată a vechiului laptop Dell E4300. Desigur cea mai bună performanță este obținută cu placa de sunet urmată de iPod și iPad, însă și celelalte surse oferă o performanță bună.

CALIFICATIVE

Design și calitate: 9.6
Calitate audio: 9.7
Confort: 9.5
Fiabilitate: 10
Preț: 9.5
Notă finala: 9.66

PRO

Calitate audio superioară
Rezistente
Cablu lung
Prețul

CONTRA

Lipsă microfon
Pot fi inconfortabile pentru persoanele cu urechi mici

DISPONIBILITATE

⇒ eMAG
⇒ Avstore
⇒ Pc Garage Albe|Albastre (reducere suplimentară 1% dacă introduci codul JA1KCVPQ la finalizarea comenzii)
⇒ Cel.ro Albe|Albastre

ALTERNATIVE

ClasiceFiio EM3S eMAG | Avstore

“Cu dopuri’‘ ⇒ Sony MDREX110LPW eMAG|Avstore
                       ⇒ Sennheiser CX 1.00 eMAG | Avstore
                       ⇒ Sony MDR-EX450AP  Avstore

Acest site utilizează likuri de afiliat ceea ce înseamnă ca de fiecare dată cand cumpărați ceva indiferent de produs eu voi primi un mic comision de la magazinul respectiv. Dumneavoastră nu veți plăti nimic în plus însă veți contribui la continuarea acestui proiect. 

 

Leave a Response