Se spune că ținem minte întâmplările sau experiențele care ne surprind. Pentru mine aia a fost una din ele. Mă aflam în magazinul Currys din Stratford când am văzut aceste căști. Nu m-am așteptat să sfideze atât de mult realitatea mea. Un buton magic și totul s-a redus la tăcere. Nici măcar nu aveam muzica pornită și cu toate acestea efectul a fost surprinzător. Parcă se mai auzea puțin în surdină zgomotul acela de aglomerație. Dacă deschideam puțin muzica, deja nu se mai auzea nimic. Instinctul meu a fost să mă uit la oameni. Te lasă efectiv fără cuvinte funcția Noise Cancelling de pe Bose QC 35 II, pentru că deși nu m-am teleportat nicăieri, simțeam că restul lumii dispare…. Nu-mi mai amintesc o tehnologie care să mă fi impresionat atât de mult.
În momentul în care am dat căștile jos am realizat cât de zgomotos era mediul în care mă aflam și cât de bune sunt aceste căști.
Am mai vizitat magazinul de câteva ori și m-am oprit de multe ori la ele. De fiecare dată le-am evaluat ca fiind extraordinare, în mod special datorită butonului magic de anulare a zgomotului și a confortului oferit.

CONSTRUCȚIE, SUNET ȘI FUNCȚII

Materialele sunt rezistente și mi-au dat impresia de fiabilitate. Banda de susținere este din piele Alacantara iar pernuțele sunt fabricate dintr-o piele din proteine sintetice. Chiar dacă sunt din plastic și nu arată tocmai premium, datorită acestui fapt câștigă mult la capitolul confort.
Sunetul este neutru dar mă așteptam la mai multe detalii. Cred că și asta contribuie la confortul îndelungat de care vorbește multă lume.
Căștile vin cu integrare Google Assistant și Amazon Alexa. Avem și aplicație dedicată. Printre cele mai importante funcții se numără: ajustarea nivelului de anulare al zgomotului și posibilitatea de a reda sunetul pe două perechi de căști Bose simultan. 

Durata bateriei este de până la 20 de ore iar o încărcare de doar 15 minute asigură o autonomie de 2.5 ore. Poți de asemenea utiliza cablul de 3.5 mm în caz de necesitate.
Ce apreciez la acest gen de căști e că nu-i nevoie să ascultăm muzică, activăm funcția de anulare a zgomotului iar în jur se face ca prin magie liniște…

ALTERNATIVE

Principalul adversar rămâne Sony 1000XM3. Am avut ocazia să le testez în același magazin iar nivelul de detalii și claritate este uimitor. Bass-ul este adânc iar instrumentele se aud detaliat și clar. Oferă un sunet bogat dar și funcție de anulare a zgomotului de top. Cred că o să iubești aceste căști dacă preferi muzica cu bass. De cealaltă parte, modelul de la Bose oferă un confort excepțional și sunet mai bine echilibrat.
Cred că decizia îți aparține pentru că depinde foarte mult de preferințele tale. Eu îți voi pune la dispoziție cele mai bune surse ca să-ți fac decizia ușoară. 

Bose QC 35 review (rtings.com)
Sony 1000XM3 review (rtings.com)

CONCLUZII

Ceea ce face aceste căști extraordinare rămâne acel buton care reduce totul la tăcere, despre asta este vorba până la urmă… Sunt ideale pentru persoanele care călătoresc sau circulă cu transportul public. Îmi pot imagina cât de extraordinare pot fi în avion sau la metrou. Zgomotul din jur nu ne mai poate perturba activitatea. Ne putem concentra sau relaxa în sfârșit.

DISPONIBILITATE

⇒ BOSE QC 35 II
eMAG | Altex

⇒ SONY 1000XM3
eMAG | Altex

Faptul că alegi să cumperi prin intermediul linkurilor mele, îmi aduce mie un mic comision care mă ajută să continui această activitate. Îți multumesc!