Românca Mihaela Noroc a străbătut 60 de țări și a realizat 500 de portrete pentru a surprinde diversitatea frumuseții. Pe lângă asta, fotografiile includ și o scurtă poveste. A rezultat un proiect intitulat „Atlasul Frumuseții”, ce se se bucură de un succes internațional impresionant. Wall Street Journal, Forbes, Oprah, CNN, BBC, Le Figaro și mulți alții au apreciat acest proiect unic.
„Am realizat că frumusețea înseamnă să fii diferit, să fii tu însuți și să îți păstrezi moștenirea culturală”, spunea Mihaela Noroc, citată de The Independent.

SPERANȚA

A fotografiat 500 de suflete și a încercat să le afle povestea. De cele mai multe ori povestea a fost una tristă, dar pe multe dintre femei asta le-a ajutat să devină persoanele care sunt astăzi. Au reușit să continue și chiar să lupte pentru visul lor iar asta e o lecție de viață pentru alți oameni care le citesc povestea. Secretul constă cu siguranță în a nu-ți pierde speranța.
Ca să pornești la drum trebuie să știi unde vrei să ajungi. Dacă nu știi, vei rătăci prin împrejur. Visul este format din speranță, însă odată ce vizualizezi destinația, speranța se consolidează cu fiecare pas pe care îl faci. Dacă cazi, vei învăța să te ridici, iar data viitoare vei ști ce trebuie să faci ca să nu te mai împiedici.
Chiar dacă rătăcești și îți păstrezi speranța, poți descoperi un drum strălucitor chiar dacă nu e la fel de frumos ca visul tău, este extrem de departe de sentimentul de a rămâne fără speranță.
Când m-am gândit la portretul care ascunde cea mai mare tristețe și lipsă de speranță, mi-a venit în minte imaginea ei. Am răsfoit cartea și am găsit-o la pagina 83 (facebook). Duce o viață grea datorită amenințării războiului ce are loc de aproape 40 de ani în Afganistan.

DESTINUL?

După ce am terminat cartea mi-am întărit convingerea că viața nu este corectă. Locul în care te naști din păcate îți setează o limită. Încă nu am înțeles dacă e vorba despre destin și dacă la final suntem judecați, de ce nu pornim toți cu șanse egale?
Trecerea de la o poveste la altă poveste mă face să realizez limita și faptul că prioritățile și visele se schimbă în funcție de mediu. Din păcate, pentru unele persoane destinul nu se poate schimba!

CINE ESTE MIHAELA NOROC?

Artista s-a născut pe 18 mai 1985. A absolvit Universitatea Naţională de Arte, secţia Foto-Video și era foarte pasionată de fotografia de portret. Vreme de câțiva ani a lucrat în domenii care nu aveau legătură cu fotografia și făcea fotografii doar atunci când timpul îi permitea.
Ideea „Atlasul Frumuseţii” a luat naștere în anul 2013 odată cu vacanța din Etiopia. Atunci Mihaela a realizat că „o femeie este extrem de fumoasă atunci când își păstrează cultura și nu încearcă să se schimbe”. Cu alte cuvinte, fiecare chip trebuie să surprindă autenticitatea și naturalețea. Au urmat 15 luni de călătorie și căutare a acestor calități, cu care a reușit să surprindă lumea întreagă și să conteste standardele de frumusețe a revistelor de modă.
Între timp, Mihaela Noroc călătorește cu fetița sa Natalia de doar 1 an, pentru a realiza partea a doua a proiectului Atlasul Frumuseții. Ce copil norocos…, însă să nu uităm cât de dificil este!
Privind în viitor, Mihaela Noroc a declarat că își dorește să continue proiectul și destinația finală este cel puțin un chip din fiecare țară a lumii.

Să fim alături de ea, suntem deja peste 1.1 milioane pe Facebook.

GÂNDURI FINALE

Atlasul Frumuseții este un proiect artistic de excepție cu un impact internațional extrem de puternic. Personal, eu l-am admirat înainte de lansarea cărții. Mihaela Noroc a făcut cunoscută țara noastră în lumea întreagă. O călătorie fascinantă ce surprinde frumusețea autentică și naturală în fiecare detaliu. Asta include o formă mai pură de frumusețe decât cea fizică. Personalitatea noastră, a fi noi înșine fără alte măști, pentru că vreau să cred până la final că natura umană este inocentă. Experiențele dificile sau traumele sunt cele care ne schimbă și continuă să ne afecteze, precum o rană ce se transformă în cicatrice și aproape niciodată nu se mai vindecă …

DISPONIBILITATE

Libris | elefant.ro | eMAG

Faptul că alegi să cumperi prin intermediul linkurilor mele îmi aduce mie un mic comision care mă ajută să continui această activitate. Îți multumesc!